Luottokortin hyvät ja huonot puolet

Mitkä ovat luottokortin hyödyt? Ja milloin se ei ole paras vaihtoehto? Olemme koonneet tähän luottokortin plussat ja miinukset.

Mitkä ovat luottokortin hyödytMitkä ovat luottokortin hyödyt

Hyvät puolet


Jatkuva pääsy rahoihin

Jos yllättävää rahanmenoa ilmaantuu, luottokortti antaa puskuria talouteesi. Siten voi nopeasti vaihtaa rikkinäisen pesukoneen uuteen tai lähteä kavereiden kanssa treenimatkalle, ja maksaa takaisin myöhemmin.

Luottokortilla bonusta

Suurimmassa osassa luottokortteja on bonusjärjestelmä, joka antaa sinulle pisteitä kaikesta, mitä ostat kortillasi. Pisteet voidaan myöhemmin vaihtaa erilaisiin tuotteisiin, elämyksiin tai jossain tapauksissa rahaan.


Rahanarvoisia etuja

Lähes kaikki luottokortit antavat rahanarvoisia etuja, jotka voivat olla sidottuja tiettyyn yritykseen tai yhteistyökumppaneihin. Kyseessä voi olla alennuksia kaikesta mahdollisesta elintarvikkeista huvipuistomatkoihin ja kauppoihin.


Luottokortilla matkavakuutus

Jos ostat luottokortilla matkan, sisältyy siihen aina matkavakuutus. Voit esimerkiksi saada korvausta, jos lentosi tai matkatavarasi ovat myöhässä. Lisäksi saat ilmaisen peruutusturvan, joka muuten maksaisi ylimääräistä.


Turvallista ja varmaa

Luottokorttilaskulla pysyt täysin ajan tasalla suoritetuista maksutapahtumista. Jos huomaat, että sinua on veloitettu kaksi kertaa tai väärin, voit ottaa yhteyttä korttiyhtiöön virheen korjaamiseksi.


Muita vakuutuksia

Kuten sanottua, matkavakuutus sisältyy aina luottokorttiin, mutta monet luottokortit antavat myös muita hyviä vakuutuksia, kuten esimerkiksi ostoturvan, toimitusvakuutuksen ja täysvakuutuksen.


Pysy perillä taloustilanteestasi

Luottokortti antaa hyvän yleiskatsauksen siihen, paljonko laitat rahaa ruokaan, vaatteisiin ja muuhun kuukausittain, sillä kaikki ostot näkyvät kuukausilaskulla.


Mahdollisuus maksaa osamaksulla

Luottokortti antaa puskuria talouteesi ja sinun ei tarvitse stressata yllättävistä menoista. Jos sinun on hetkellisesti vaikea maksaa laskua, luottokortti antaa mahdollisuuden siirtää maksamista tai maksaa osissa.

Huonot puolet


Korot ja maksut

Luottokortissa on joissain tapauksissa korkea korko ja lisäveloituksia osamaksun yhteydessä. Jos et maksa ajoissa, tulee yleensä maksettavaksi viivästysmaksut.


Houkutus ostaa liikaa

On olemassa riski, että joitain ihmisiä houkuttaa ostaa enemmän kuin mihin heillä olisi varaa. Voi tulla valheellinen tunne siitä, että on varaa ostaa, mitä tahansa haluaa ja tarvitsee, mikä ei välttämättä kuitenkaan pidä paikkaansa.


Suuret kulut ovat mahdollisia

Luottokortti antaa usein mahdollisuuden siirtää maksamista tai maksaa osissa. Jos kyse on suuresta summasta, jota maksetaan pitkällä aikavälillä, korkokulut ja muut maksut voivat nousta tarpeettoman korkeiksi.


Houkutus maksaa osamaksulla

Laskun maksaminen osamaksulla voi olla houkuttelevaa, jotta rahaa voisi laittaa johonkin muuhun. Mutta jos niin tapahtuu usein, muodostuu paljon tarpeettomia korkokuluja.


Odottamattomat tapahtumat

Koska luottokorttilasku saapuu kuukausi ostojen jälkeen, on olemassa riski, että kuukauden aikana sattuu jotain odottamatonta ja sinulla ei olekaan varaa maksaa luottoa takaisin.