Kuluta ja lainaa fiksusti

Me Resursilla haluamme auttaa sinua löytämään tasapainon niin raha-asioissasi kuin elämässäsi. Lue vinkkimme järkevään ja kestävään talouteen.

Kuluta ja lainaa fiksustiKuluta ja lainaa fiksusti

Resursin tehtävä ei ole päättää, mitä ihmiset rahoillaan tekevät. Mutta me voimme – ja meidän tuleekin – vaikuttaa siihen, että ihmiset käyttävät rahojaan mahdollisimman järkevästi. Haluamme auttaa sinua löytämään tasapainon niin raha-asioissa kuin elämässä. Haluamme, että käytät meiltä lainaamasi rahat asioihin, joita todella tarvitset. Sillä kun raha-asiat ovat tasapainossa, myös vastuullinen ajattelu ja kestävä kulutus on todennäköisempää.

Mutta pitääkö Resursin todella neuvoa ihmisiä, mitä heidän tulee rahoillaan tehdä? Kyllä ja ei. Ei, sillä meillä ei ole sellaiseen mitään oikeutta. Kyllä, sillä meidän on vaikutettava yhteiskunnan kehitykseen mahdollisuuksiemme mukaan. Moraalinen velvollisuutemme on kehittää yhteiskuntaamme positiiviseen suuntaan.

Viisi vinkkiä, kuinka voit tasapainottaa talouttasi

– Laadi budjetti ja suunnittele talouttasi etukäteen

– Älä osta enempää kuin mihin sinulla on varaa

– Mieti tarkkaan ostopäätöksiäsi: pystynkö maksamaan laskun tai osamaksut?

– Kiinnitä huomiota lainojen kuluihin ja korkoihin

– Laadi pitkäaikainen säästösuunnitelma

Meidän lähtökohtamme on kuunnella, keskustella ja tarjota järkeviä ratkaisuja. Ei pelkästään lainoihin ja niiden ehtoihin liittyen vaan myös yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa tekemiemme tarjousten suhteen.

Mihin lainoja ja luottoja oikeastaan käytetään?

Usein vallalla on käsitys, että Resursin kaltaisten toimijoiden myöntämiä luottoja käytetään yksinomaan nopeaan kuluttamiseen. Tekemämme tutkimukset kuitenkin osoittavat, että yksityislainojen ja kulutusluottojen käyttö on paljon tätä monivivahteisempaa. Kulutusluoton ottava henkilö sijoittaa usein ennen kaikkea omaan elämäänsä. Hän käyttää lainaamansa rahat koulutukseen, ajokorttiin tai remonttiin ja pyrkii siten ohjaamaan elämäänsä positiiviseen suuntaan. Lainoista merkittävästi suurempi osa käytetään tämän tapaisiin sijoituksiin nopean kuluttamisen ja matkojen sijasta.

Mutta meidän on joka tapauksessa tunnettava vastuumme. Koska olemme yhtiö, jonka toiminta perustuu rahan lainaamiselle ja palveluiden ja tavaroiden osamaksun mahdollistamiselle, meidän on autettava asiakkaitamme tekemään oman taloutensa kannalta järkeviä ja kestäviä valintoja.

Julkaisemme pian oman talouden hallintaa käsittelevän verkkokoulutuksen. Olemme nimittäin huomanneet, että kestävään kulutukseen liittyvät taloustaidot heikkenevät sitä mukaa kun markkinoille ilmestyy yhä suurempi valikoima erilaisia luotto- ja maksumahdollisuuksia. Siksi tietoa tarvitaan lisää. Uskomme, että jos olet paremmin perillä talousasioistasi, siitä on hyötyä meille kaikille – sinulle itsellesi, meille ja yhteiskunnalle.