Kulutus ja ilmasto

Kulutus vaikuttaa ilmastoon, ja siksi Resurs haluaa tehdä kestävästä kulutuksesta helpompaa. Kerromme nyt, millä keinoin.

Kestavaa Kulutusta Resursin KanssaKestavaa Kulutusta Resursin Kanssa

Mutta entäpä ilmasto? Mikä on Resursin vastuu ilmaston suhteen? Kaikki alat ovat vastuussa muodostamastaan hiilijalanjäljestä, eikä rahoitusala ole mikään poikkeus. Resurs on tietoinen kulutuksen aiheuttamista ilmastovaikutuksista.

Emme ole tehdas, jonka piipusta tupruaa hiilidioksidia, mutta tarjoamamme luotot ja rahoitusratkaisut ovat osaltaan vaikuttamassa yhteiskuntamme yhteenlaskettuun hiilijalanjälkeen, sillä ihmiset käyttävät palveluitamme muun muassa juuri kuluttamiseen.

Vaikka teemme jo paljon sen eteen, että toimintamme olisi kauttaaltaan kestävän kehityksen mukaista, tämä työ ei lopu koskaan. Meidän on työskenneltävä asian eteen jatkuvasti, ja niin me juuri teemmekin.

Resursin ilmastotavoitteet

Aiomme pienentää suoraa hiilijalanjälkeämme 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Pääsemme tavoitteeseemme esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

– Pyrimme vähentämään työmatkojen määrää ja panostamaan niiden ympäristöystävällisyyteen
– Pyrimme vähentämään postilähetysten määrää koko toiminnassamme
– Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden valita käyttöönsä esim. e-laskut

Tutustu ilmastotoimiimme tarkemmin tästä linkistä.

Ilmastoystävällistä yhteistyötä

Koska palveluillamme on ilmastovaikutuksia, haluamme tehdä oman osamme ilmaston hyväksi. Se on myös velvollisuutemme. Tarjoamme muun muassa kestävää rahoitusta sellaisten yhteistyökumppaneidemme kautta, jotka tarjoavat ilmastofiksuja ratkaisuja koteihin. Yhteistyömme Fairownin kanssa mahdollistaa kestävät tilausratkaisut, joiden avulla asiakkaamme voivat tilata tuotteita käyttöönsä yhteistyökumppaneidemme kautta. Yhteistyökumppanimme Albie taas tekee sähköauton latauslaatikon hankinnasta helpompaa, vaikka et pystyisikään maksamaan koko summaa saman tien.

Haluamme auttaa sinua elämään kestävästi ja vastuullisesti sekä pitämään elämäsi ja taloutesi tasapainossa. Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyömahdollisuuksia energiaratkaisuihin liittyen pystyäksemme tarjoamaan markkinoille lisää uusia vastuullisia sijoituskohteita.

Uusia kestäviä tapoja kuluttaa

Kuluttaminen ei voi jatkua nykyisellään. Olemme innovatiivinen ja uudella tavalla ajatteleva rahoitusalan toimija, ja tehtävämme on luotsata alan kehitystä oikeaan suuntaan. Kaikki eivät voi omistaa kaikkea. Meidän on löydettävä uusia ja kestäviä tapoja kuluttaa tuotteita ja palveluita. Resurs haluaa toimia aktiivisesti tämän kehityksen puolesta.

Kuulemme yhä useammin puhuttavan kiertotaloudesta ja kiertotalouspalveluista. Kyse on palveluista, joissa keskitytään ostamisen sijaan jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen, sekä tuotteista, joita voidaan korjata, päivittää, kunnostaa tai kierrättää. Resurs on kiinnittänyt huomionsa juuri tähän.

Käytännössä kyse voi olla esimerkiksi matkapuhelinten kierrättämisestä niin, että voit myydä tarpeettomaksi jääneen puhelimesi uudelle omistajalle tai lähettää sen takaisin valmistajalle, joka hyödyntää sen sisältämät komponentit uusien puhelinten valmistuksessa. Juuri tällaista toimintaa kehitämme yhteistyökumppanimme Fairownin kanssa.

Mutta kyse voi olla myös tavaroiden tilaamisesta tai vuokraamisesta, minkä ansiosta samalla hyödykkeellä on useampia käyttäjiä. Tällaiset ratkaisut tarjoavat joustavuutta ja muuttavat osaltaan maailmaa kestävämpään suuntaan.

Meidän on kaikkien tarkkailtava omaa hiilijalanjälkeämme, ja Resurs lupaa tehdä tässä työssä oman osansa. Sekä tänään että huomenna.