Vastuumme rahoitusalalla ja yhteiskunnassa

Mahdollisuus ottaa lainaa tarvittaessa on yksi toimivan yhteiskunnan edellytyksistä. Mutta toiminnan on oltava vastuullista. Me kerromme nyt, mitä mieltä me olemme aiheesta.

Resurs Vastuumme Rahoitusalalla Ja YhteiskunnassaResurs Vastuumme Rahoitusalalla Ja Yhteiskunnassa

Resursilla on Pohjoismaissa kuusi miljoonaa asiakasta, joten kohtaamme työssämme kaikenlaisissa tilanteissa ja elämänvaiheissa olevia ihmisiä. Olemme vakaasti sitä mieltä, että mahdollisuus ottaa lainaa tai maksaa osissa on perustavanlaatuinen edellytys toimivan ja kestävän yhteiskunnan sekä ihmisten oman talouden tasapainon kannalta.

Haluamme vähentää ylivelkaantumista ja inspiroida samalla yhä useampia rahoitusalan toimijoita panostamaan yhteiskuntaan, jossa ihmisillä on mahdollisuus pitää oma taloutensa tasapainossa.

Tämä tuo mukanaan suuren ja merkittävän vastuun harjoittaa rahoitusratkaisuja tarjoavaa toimintaamme mahdollisimman vastuullisesti. Meillä on tästä yli 40 vuoden kokemus, mutta siitä huolimatta sekä meidän että koko rahoitusalan on pyrittävä koko ajan parempaan, sillä maailma ympärillämme muuttuu jatkuvasti.

Aika ajoin meille esitetään kysymys: ”Eikö olisi parempi, että kaikki maksaisivat kaiken saman tien?” Mahdollisuus osamaksuun tai lainaan on oikeus ja toimivan yhteiskunnan edellytys. Tätä kutsutaan joskus ”taloudelliseksi osallisuudeksi”, ja se merkitsee käytännössä sitä, että lainojen ja osamaksujen avulla ihmisten elämään luodaan mahdollisuuksia. Tällaisia mahdollisuuksia voivat olla sijoitus aurinkokennoihin, pyykinpesukoneen korjaus tai pitkäaikaisen matkahaaveen toteuttaminen. Jos esimerkiksi tarvitset uudet silmälasit, mutta sinulla ei ole tarvittavia rahoja tililläsi juuri nyt, mahdollisuus maksaa lasit osissa toimii käytännössä käänteisenä säästämisenä.

Teemme luottokelpoisuusarvioinnit huolella

Meillä on usean vuoden kokemus huolellisista ja perusteellisista luottokelpoisuusarvioinneista, joissa hyödynnämme sekä tieteellistä teoriapohjaa että vankkaa asiantuntemustamme. Tarkistamme asiakkaidemme takaisinmaksukyvyn ja pidämme huolta siitä, että he eivät ota isompaa lainaa kuin minkä heidän taloutensa kestää. Alan keskiarvoon verrattuna luottotappiomme ovat varsin pienet. Tämä kertoo siitä, että vain pieni osa asiakkaistamme ei pysty maksamaan takaisin lainojaan, ja vain murto-osa veloista päätyy perintään.

Mutta olimmepa kuinka huolellisia luotonantajia tahansa, emme voi nähdä tulevaisuuteen, ja juuri tämä asettaa toiminnallemme haasteita: ihmisen elämässä voi tapahtua paljon asioita, jotka vaikuttavat hänen talouteensa ja takaisinmaksukykyynsä.

Jokainen yksittäinen tapaus, jossa asiakas ei pysty maksamaan velkaansa takaisin, on menetys – niin henkilölle itselleen kuin meillekin. Tästä syystä teemme kaikkemme välttääksemme tällaiset tilanteet.

Näin autamme maksuvaikeuksien kanssa kamppailevia

– Erityinen tiimimme työskentelee ennaltaehkäisevästi ja tarjoaa tukeaan asiakkaille, joilla on ongelmia velan takaisinmaksun kanssa.

– Voimme tarvittaessa tehdä muutoksia maksusuunnitelmaan asiakkaan elämäntilanteen mukaan esimerkiksi tarjoamalla lyhennysvapaata.

Pitkän aikavälin vastuu

On tärkeää muistaa, että vastuullisessa rahoitustoiminnassa on kyse muustakin kuin siitä hetkestä, jolloin arvioimme lainaa hakevan henkilön luottokelpoisuuden. Vastuullinen luotonanto alkaa markkinoinnistamme, kattaa itse lainaustilanteen ja jatkuu tämän jälkeen aina siihen saakka, kun koko laina on maksettu takaisin.

Näin kannamme vastuumme lainanantajina

– Hyödynnämme toiminnassamme ja neuvonnassamme malleja, joiden avulla arvioimme ihmisten takaisinmaksukykyä.

– Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, et saa meiltä lainaa.

– Emme mainosta palveluitamme pelien, alkoholin tai tupakkatuotteiden yhteydessä.

– Viestintämme ei koskaan kannusta pelaamiseen.

– Noudatamme ikärajoja, jotka ovat useissa tapauksissa korkeampia kuin mitä lainsäädäntö edellyttää.

– Laadimme yksilölliset maksusuunnitelmat ja tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa niille, joilla on maksuvaikeuksia.

Ala, jota tarkkaillaan – juuri niin kuin kuuluukin

Useissa pohjoismaissa viranomaiset ovat viime vuosina kiinnittäneet erityistä huomiota rahoitusalan luottokelpoisuusarviointeihin. Meistä tämä ilmiö on positiivinen, sillä se edistää alan kehitystä vastuullisempaan suuntaan.

Resurs haluaa tehdä osansa kestävämmän yhteiskunnan ja vastuullisempien luottomarkkinoiden eteen. Me ja kaikki alalla toimivat kollegamme olemme osa yhteiskuntaa ja toimintamme vaikuttaa sen kehitykseen. Tämä tuo mukanaan vastuuta, ja oikeanlaisen osaamisen, ymmärryksen ja tiedon avulla me ja koko rahoitusala voimme kehittyä ja muuttaa toimintaamme entistä kestävämmäksi ja vastuullisemmaksi.

Vastuulliset rahoitusratkaisut ovat Resursin toiminnan ydin. Tarjoamme rahoitusratkaisuja, jotka ovat kestäviä sekä tänään että tulevaisuudessa – niin yksilön kuin koko yhteiskunnankin kannalta.